Ana Sayfa / Haberler

haber

16 Haziran 2016 - Perşembe

Sağlık Bilimleri Fakültesi 2016 Mezunlarını Verdi

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi, Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen törenle 2015-2016 eğitim-öğretim yılı mezunlarını verdi.

Törende mezunlar adına konuşan fakülte birincisi Hemşirelik Bölümü öğrencisi Tuğba Yıldırım, Sağlık Bilimleri Fakültesi mezunu olmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirtirken, kendisi ve mezun arkadaşları adına onları insan sevgisi ve insana saygıyı temel alarak ve üst düzey mesleki bilgi ve becerilerle donatarak yetiştiren tüm hocalarına teşekkür etti. Bundan sonra azimle çalışan vatansever gençler olarak topluma hizmet edeceklerini belirten Tuğba Yıldırım, konuşmasının sonunda tüm mezun ailelerine “Bu diplomaların asıl sahibi sizlersiniz. İyi ki varsınız. İyi ki arkamızdasınız. Siz olmasaydınız bizler de olmazdık” sözleriyle teşekkür etti.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferruh Yücel; tüm mezunları, mezun ailelerini ve mezunlara emeği geçen fakülte öğretim elemanlarını kutlayarak sözlerine başladı. Üniversitemizin son yıllardaki hızlı gelişimine paralel olarak Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin de geliştiğini belirten Prof. Dr. Ferruh Yücel, fakülteye sağladıkları destekten dolayı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ve yardımcılarına teşekkür etti. Bu yıl 316 mezunlarının sağlık çalışanları ordusuna katıldığını ifade eden Prof. Dr. Ferruh Yücel, mezunların tümünün iş yaşamında başarılı olacağına inandığını söyledi. Mezunlara seslenen ve fakülte olarak sağlık hizmetlerinin sunumu ve dağıtımının ülkelerin refah seviyesinin göstergesi olduğunun bilinciyle onları en iyi şekilde yetiştirdiklerini belirten Prof. Dr. Ferruh Yücel onlardan; görevlerini yaparken insana hizmet ettiklerini unutmamalarını, işlerini en iyi şekilde yapmalarını, ekip çalışmasına inanmalarını, sürekli kendilerini geliştirmelerini, ülkelerini ve insanları karşılıksız sevmelerini istedi. Prof. Dr. Ferruh Yücel tüm mezunları sağlık, başarı ve mutluluk dilekleriyle uğurladı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde günlük yaşam içinde insan sağlığını etkileyebilecek durumları göz önünde bulundurarak sağlıklı ve hasta bireylerin her ortamda bakım ihtiyaçlarını tespit edebilecek, uygulayabilecek ve değerlendirebilecek nitelikte profesyonel personelin yetiştirildiğini belirterek, iyi eğitim görmüş hemşire, ebe ve sağlık memuru sayısının artırılmasının önemine dikkat çekti. Prof. Dr. Hasan Gönen fakülte öğretim elemanlarına özverili ve hoşgörülü yaklaşımlarıyla gençlerin iyi yetişmelerine katkıda bulundukları için teşekkür ederken, ailelere de seslenerek büyük fedakarlıklarla yetiştirdikleri evlatlarının çabalarının karşılığını alarak mezun olduğunu ve bunun da kendilerini gururlandırdığını söyledi. Prof. Dr. Hasan Gönen mezunların bundan sonraki mesleki ve sosyal yaşantılarında da milli ve manevi değerlere bağlı şekilde ve çevreleriyle sevgi ve saygıya dayalı ilişkiler kurarak başarılı olacaklarına inandığını söyledi. Prof. Dr. Hasan Gönen tüm mezunların mesleki bilgi ve becerileriyle ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi mezunu olmanın verdiği güvenle kendileri ve ülkelerinin geleceğine katkıda bulunacaklarına inandığını da sözlerine ekledi ve onları başarı dilekleriyle uğurladı.

Açılış konuşmalarının ardından Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özlem Örsal Hemşirelik Bölümü mezunlarına “Hemşirelik Andı”nı, Ebelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nebahat Özerdoğan ise Ebelik Bölümü mezunlarına “Ebelik Andı”nı okuttu. Daha sonra okullarını dereceyle bitiren öğrencilere başarı belgeleri verildi. Bu arada başarı belgesini Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen’den alan fakülte birincisi Tuğba Yıldırım mezuniyet kütüğüne isim plaketini çaktı. Tören tüm mezunlara mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından geleneksel kep atma bölümüyle sona erdi.