Covid-19 Bilgilendirme Duyuruları

Yayınlanma Tarihi: 18 Mart 2020 - Çarşamba

Dünyada ve ülkemizde yaşanan Corona Virüs (Covid-19) salgını nedeniyle salgının artışını önlemek amaçlı çeşitli tedbirler alınması gereği doğmuştur. Bu kapsamda Covid-19 Üniversite Koordinasyon Komisyonu’nun aldığı tedbirler bu sayfa altında güncellenerek ilan edilecektir: (Güncelleme 27.03.2020 16:30)

• Üniversite yerleşkesine, hastaneye başvuran hastalar hariç olmak üzere, öğrenci ve vatandaş girişi her ne suretle olursa olsun yasaklanmıştır. Güvenlik görevlileri buna yönelik kontrollerin gerçekleştirilmesini sağlayacaktır.
  • Üniversite yerleşkemizdeki Cumhuriyet Parkı kullanıma kapatılmıştır.
  • ESOGÜ Otel, Üniversitemiz Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi çalışanları için tahsis edilmiştir.
  • Üniversite hastanemiz giriş kapılarında triyaj noktaları oluşturulmuştur.
  • Üniversitemiz Meşelik Kampüsü belediye otobüslerinin girişine kapatılmıştır. Kampüse ulaşım için belediye otobüslerini kullanacak olanlar kampüse en yakın otobüs duraklarını kullanabilecektir.
  • Üniversitemizin tüm bina, araç ve ortak kullanım alanlarında görevlendirilen ekipler tarafından dezenfeksiyon işlemleri yürütülmektedir.
  • Üniversitemiz yerleşkelerinde kargo firmalarının ve kurye elemanlarının her türlü paket dağıtımı amacıyla yerleşkeye girişi yasaklanmıştır. Personelimizin bu tür teslimatları ilgili firmalara giderek teslim almaları gerekmektedir.
  • Üniversitemiz yerleşkelerinde faaliyet gösteren kantin ve kafeteryalardan İçişleri Bakanlığının ilgili genelgesi kapsamı haricinde olup, faaliyetlerini sürdürenlerin oturan müşterilere hizmet vermeleri yasaklanmıştır. Bu tür işletmeler sadece al-götür şeklinde hizmetlerini sürdüreceklerdir.
  • Üniversitemiz yemekhanelerinde oturma düzenleri en az birer metre aralıklı olacak şekilde düzenlenmiştir.
  • Üniversitemizdeki binaların giriş-çıkış kapıları tek kapı kullanımına indirgenmiş ve bu kapılara dezenfektanlar yerleştirilmiştir.

Duyurularınızın yayımlanması için lütfen Kurumsal İletişim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile iletişime geçiniz. İletişim için;
E-posta: basinhalk@ogu.edu.tr

• Posta Kodu: 26040, Odunpazarı - ESKİŞEHİR